Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Lili Lu

Lili Lu's el jardin de los espiritus (video, 2020) is een eerbetoon aan haar oma Lolito. In de verschijning van 'de witte geest' ontrafelt ze de effecten en gedragingen van witte priveleges en racisme. Lili Lu is een performance en multimediakunstenaar in Rotterdam. Lu's praktijk als performancekunstenaar is beïnvloed door haar training als acteur, waarbij ze kwetsbaarheid en de Knowing Body verkent door spirituele en fysieke manifestaties.

Bas Ruis 

Als kunstenaar heeft Bas Ruis (Schoorl, 1995) een uitgesproken stijl, die zich juist in zijn simpelheid onderscheid. Vanuit herkenbare, archetypische objecten (‘ready-mades’) creëert Bas nieuwe en verrassende werelden, die een beroep doen op het bestaande referentiekader van de kijker. In Gallery 3 komen meerdere werelden van Bas Ruis samen tot een nieuw overkoepelend geheel. Zo worden objecten uit zijn serie Idle samengevoegd met de kantoorcultuur. Terwijl er ondertussen met oude badkamertegels uit zijn ouderlijk huis een poging wordt gedaan tot het maken van hedendaags design. Dit alles wordt aan elkaar geknoopt door een CEO die tijdens een performance de hiërarchie binnen de kantoorwereld onder de loep neemt.

Ciro Miguel

Met de fotoinstallatie Human Nature: Pools, Lakes, Gardens, and Forests verkent Ciro Miguel twee ondergeschikte elementen in architectuur: zwembaden en tuinen. Deze elementen lijken vaak in eerste instantie onschuldige en decoratieve artifacten, maar wijzen in feite op de megolomane obsessie van architectuur om de omgeving naar de eigen hand te zetten en grenzen te definiëren. Miguel is een Braziliaanse architect, kunstenaar en fotograaf wiens werk draait om het vertellen van alternatieve verhalen rondom de gebouwde omgeving. Momenteel is hij Doctoral Fellow aan de gta Institute/ETH Zürich. 

Lorena Solís Bravo

Lorena Solís Bravo is een Peruaanse kunstenaar in Amsterdam, en werkt met performances, installaties, teksten, sculptuur en video. De laatste tijd onderzoekt zij hoe het lichaam ingezet kan worden om de wereld middels zintuigen, perceptie en interacties tussen 'menselijke' en 'niet-menselijke' entiteiten te verkennen. 

Jaasir Linger

Jaasir Linger is een multi-disciplinaire kunstenaar met Surinaamse roots. De Afro-Surinaamse religie Winti staat centraal in zijn kunst. Door middel van een proces van persoonlijke exploratie en een onderzoekende houding jegens zijn Surinaamse roots, Winti en de gedeelde Nederland-Surinaamse/Surinaams-Nederlandse geschiedenis komt hij tot ideeën die hij vertaalt in installatiewerken. De installatie Hier praten we liever niet over! is een persoonlijke exploratie naar Linger’s culturele identiteit, door middel van het herontdekken en onderzoeken van de Afro-Surinaamse religie Winti, de religie van zijn tot slaaf gemaakte voorouders.

datum
03/07/2021
tot
04/07/2021
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Free for Members

Word member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.