Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Mede-Members ontmoet je niet alleen tijdens de reguliere Thursday Night Live! events. Op deze pagina vind je aanraders van Members: activiteiten waar ze ofwel zelf aan deelnemen, of die ze gewoon graag met jullie willen delen.

TED talk

Staat online
De prachtige toekomst van zonne-energie

Bekijk het nieuwe Youtube filmpje van member Marjan van Aubel. De zon levert meer energie in een uur dan de mensheid in een heel jaar verbruikt. Hoe kunnen wij deze energiebron toegankelijk maken voor iedereen? 'Solar designer' Marjan van Aubel laat zien hoe alledaagse objecten zoals tafels en ramen omgetoverd kunnen worden tot elegante zonnepanelen.

Tijdschrift

Migrant Journal

Member Andrea Bagnato staat in een artikel van de Migrant Journal. U kunt Migrant Journal online kopen bij Migrant Journal of bij Atheneaum Boekhandel.

Wilt u ook een event delen? Stuur dan een email naar members@hetnieuweinstituut.nl.

Afgelopen evenementen

Concert

24.04.2019 - 19.30
Ivan Dorn

Zanger, DJ, presentator en producer Ivan Dorn is een superster in thuisland Oekraïne. Met zijn grensverleggende kledingstijl en aanstekelijke enthousiasme wist hij in zeer korte tijd het grote publiek te charmeren. Niet in het minste door zijn frisse en catchy pophits; een moeiteloze combinatie van house, disco, pop, jazz, funk en UK garage. Dorn verkoopt arena's uit in Rusland en thuisland Oekraïne, hij zat in de jury voor The Voice en X-Factor, maar stond ook 'gewoon' op afgelopen Eurosonic in Groningen. En nu dus voor het eerst naar de Melkweg!

 

Dit concert is aangeraden door Oksana Savchuk

Concert

17.04.2019 - 20.00
ONUKA

Het kenmerkende geluid van ONUKA is een organische mix van elektronica, moderne pop en Oekraïense folktradities. De band werd gevormd door twee bekende Oekraïense muzikanten: Eugen Filatov en Nata Zhyzhchenko. ONUKA heeft voor de allereerste keer de rijkdom van het Oekraïense erfgoed vertaald in hedendaagse vormen, allemaal voor een veel breder publiek.

 

Onuka zal een concert houden in PAARD, Den Haag.

 

Dit concert is aangeraden door Oksana Savchuk

Festival

21.03.2019 - 20.30
Nothing compares to EU

Hard of zacht, ‘deal or no deal’, een nieuwe People’s Vote, Theresa May die wel of niet van een glazen klif klettert, Britten op de vlucht als Brexit-refugee, een onverbiddelijke Brussel, de Backstop. Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de Brexit. Wij zien inmiddels door de bomen het bos niet meer. Jij ook niet? Kom dan op 21 maart naar ‘Nothing compares to EU’ het Brexit Festival. Op deze avond nemen we met niet mis te verstane gasten bloedserieus én met een knipoog de Brexit onder de loep.

Members en brexit vluchtelingen Harry Ross en Helen Scarlett- O’Neill zullen deel nemen aan het gesprek.

Pop-in Expo

20.03.2019 - 04.07.2019
Method & Critique – Frictions and Shifts in Research through Design

RTD 2019 neemt de Pop-in van Het Nieuwe Instituut over om de normatieve relaties tussen mensen en voorwerpen ter discussie te stellen. Via een onderzoek van voorwerpen die centraal staan in het tentoonstellingsontwerp biedt RTD inzicht in het kritische discours dat nieuwe vormen van designonderzoek en -praktijk weerspiegelt.

 

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.