Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Members van Het Nieuwe Instituut

Sluit je aan bij de Members en wordt onderdeel van een actieve groep design-, architectuur en cultuurliefhebbers. Members ontvangen exclusieve uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen, nabesprekingen, lezingen, studio visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. Word lid van een Team en draag bij aan een levendige gemeenschap.

Verrijk je ervaringen en verbreed je horizon bij Het Nieuwe Instituut door lid te worden van een Members Team. De Teams zijn een plek waar je nieuwe vrienden en collega’s kunt ontmoeten, een platform voor uitwisseling van kennis en inspiratie en een podium waar je jouw stem kan laten horen.

Je kan onderdeel worden van het Zine Team, het By You Team, het TNL Team en het Live Team. In deze Teams kan jij organiseren wat je graag zou zien in de wereld van architectuur, design en digitale cultuur.

Thursday Night Live!

Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers.

 

Thursday Night Workshops

Ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur maken deelnemers deelgenoot van hun creatieve proces. 

 

Studio Visits

Een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden.

 

Activiteiten voor Members:

2021
03
Jul
03/07/2021 – 04/07/2021
Het Nieuwe Instituut

Op zaterdag 3 juli 2021 organiseert Het Nieuwe Instituut exclusieve membershiptours door Gallery 3 By Art Rotterdam. Members van het Nieuwe Instituut krijgen van exposerende ontwerpers en kunstenaars een speciale rondleiding door de tentoonstelling. Ze worden door Lili Lu, Bas Ruis, Ciro Miguel, Lorena Solis Bravo en Jaasir Linger langs de werken geleid.

2021
15
Apr

Vanaf nu kun je als Member met anderen samenwerken door lid te worden van een Team. Tijdens een virtueel kick-off evenement lanceren we de eerste Teambijeenkomsten.

2020
03
Apr

XYZ, een initiatief van Member Oksana Savchuk, is een onregelmatig verschijnend magazine met tekst, foto's, illustraties, video, theater, muziek en andere media. Elke editie wordt in 24 uur gemaakt en is gewijd aan één thema.

2019
08
Nov
08/11/2019 – 09/11/2019
Lisbon, Portugal

Het Nieuwe Instituut biedt de exclusieve mogelijkheid voor Members om de Lisbon Architecture Triennale en de Art on Display 1949-69 tentoonstellingsopening in het Calouste Gulbenkian Museum in Lissabon bij te wonen op 8 en 9 november 2019.

2019
01
Aug

Medewerkers en Members wisselen wilde ideeën uit en delen een aantal gerechten, geïnspireerd op de Spaanse traditie van de Sobremesa.

2019
18
Mei
18:00 – 19:00
 

Members van Het Nieuwe Instituut worden uitgenodigd voor een preview voorafgaand aan de feestelijke opening van het tentoonstellingsprogramma Neuhaus.

2019
07
Mrt
19:30 – 21:00
 

H2Omx laat zien hoe Mexico-stad steeds sneller verdroogt, waardoor een woestijnachtig landschap overblijft voor negen miljoen inwoners. Kan een megastad voor zijn 22 miljoen inwoners een duurzaam waterbeleid voeren? Deze film is een ecologische case study van de Vallei van Mexico, die moeite heeft zichzelf te redden onder druk van de bevolkingsgroei.

 

2019
07
Feb
19:30 – 21:00
 

Producent, ontwerper en Workspacer, Manuel Toledo cureert speciaal voor Thursday Night Live! een filmavond. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, cultuur en creatieve industrieën, heeft Toledo onder meer twee internationale architectuurfilmfestivals in Santiago, Chili, en Londen, UK opgericht. Op 7 februari gaat in Het Nieuwe Instituut de film ‘Gas Leaks’ (2015) voor het eerst in Nederland in première. Met een introductie door socioloog Daniela Vicherat-Mattar. 

 

2018
18
Okt

Members en Vrienden van Het Nieuwe Instituut zijn uitgenodigd voor een preview voorafgaand aan de feestelijke opening van de drie nieuwe tentoonstellingen: Speculatief Design Archief, Habitat: Expanding Architecture en Prix de Rome Architectuur 2018.

2018
06
Sep

Zou het mogelijk zijn om het energievraagstuk en het voedseltekort in één keer aan te pakken? Kan binnen één systeem zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd worden door de kracht van de zon te gebruiken? In de ‘Power Plant’ workshop worden in een korte tijd concepten ontwikkeld, die vervolgens vertaald zullen worden naar maquettes.

2018
25
Mei

Members zijn van harte welkom bij de opening van La Biennale di Venezia op 25 mei 2018. Onder het motto WORK, BODY, LEISURE stelt het Nederlands paviljoen 2018 de ruimtelijke configuraties, leefomstandigheden en ideeën over het menselijk lichaam aan de orde die het gevolg zijn van rigoureuze veranderingen in arbeidsethos en werkomstandigheden.

2018
26
Apr
21:00 – 21:30
 

Special Biennale Architettura 2018-editie van Thursday Night Live! op 26/4: gratis entree voor Members en na afloop een korte discussie rond het thema ‘They Invented a New Machine’